Huis 1

TE KOOP prive vakantiehuis voor 8 personen met 4 slaapkamers

Met een heerlijk zwembad en een prachtig Balatonpanorama!

De woning ligt in een rustig straatje aan de rand van het natuurpark.

Vanaf het overdekte zonneterras loopt u zo het zwembad in of geniet u van de vruchten uit de boomgaard.

Dit is een vakantiehuis waarvan u met uw hele gezin kunt genieten op een plek waar u volledig tot rust komt!

Beschrijving

Algemeen

In de omgeving van deze woning kunt u heerlijk wandelen door de typisch Hongaarse straatjes en regelmatig kunt u van het mooie panorama genieten. Natuurlijk kunt u ook een uitgebreide boswandeling maken en daarna gezellig gaan barbecuen. In dit vakantiehuis komt u echt tot rust en geniet u van de dierengeluiden uit de omgeving!

Buiten

Voor de woning bevindt zich een overdekt terras met uitzicht op de tuin en het Balatonmeer.

Naast de woning staat een ruime nieuwe schuur met onder andere het tuinmeubilair en een dartsbord aan de muur. Tijdens de zomermaanden hangt voor de schuur een groot zonnedoek. Hieronder kunt u heerlijk in de schaduw zitten, uw maaltijd nuttigen en tegelijkertijd genieten van het uitzicht over de tuin en het Balatonmeer. Hier staat ook de gas-barbecue.

Voor de woning ligt een 2.000 m2 grote tuin. Hierin bevindt zich een fruitboomgaard met allerlei soorten fruitbomen, bessenstruiken, druivenstruiken etc. Voor de kinderen staat er een trampoline. Op het lage terras staat een schommelbank om lekker in uit te rusten of een boekje te lezen. 

Parkeren

U kunt naast de woning parkeren achter een afgesloten hek.

Zwembad

Het zwembad is 6 x 3 x 1,5 m. en voorzien van een trap en een solar-buitendouche. Het zwembad is rondom betegeld. 

Binnen

De woning bestaat uit drie etages. De bovenste etage heeft een overloop en twee slaapkamers met in totaal vijf bedden: een slaapkamer met twee eenpersoons bedden en een slaapkamer met een een- en een tweepersoons bed, alsmede kastruimte om uw kleding in op te bergen.

De tussenetage bestaat uit een tweepersoons slaapkamer met een tweepersoons bed en een grote opbergkast met spiegels voor uw kleding. Verder een apart toilet met wasbak en een grote woonkeuken met diverse apparatuur waaronder koelkast, broodrooster, tosti-ijzer en oven, tafel en zitbanken en een eettafel met stoelen. En verder tv met Nederlandstalige zenders en een HDMI-ingang, radio met cd-speler en een deur naar het overdekte terras. Dit terras is een heerlijke plek om 's ochtends te ontbijten, te genieten van het uitzicht, of te relaxen als de zon u te heet wordt. 

De onderste etage heeft nog een complete woongelegenheid met badkamer met toilet, wastafel en douche en een ruimte met een wasmachine. Hier is ook een zithoek ingericht met allerlei spellen. Tenslotte bevindt zich hier een zit/slaapkamer met keuken waarin een tweepersoons slaapbank staat die eenvoudig als bed is in te stellen. Hier bevinden zich ook de deuren naar het tweede terras en de tuin met zwembad.

Voor kleine kinderen is er een kinderstoel en een inklapbaar kinderbedje met toebehoren zoals lakentjes en dekentjes. Voor zowel kinderen als volwassenen zijn er verschillende spellen en leesmateriaal in deze woning aanwezig waarmee u zich tijdens de vakantie kunt vermaken.

De woning is in de warme zomers aangenaam koel vanwege de wand- en dakisolatie. Het huis wordt verwarmd door een cv-installatie. 

De huurprijs is inclusief:

- energie
- beddengoed 
- keukenhand- en theedoeken (overige handdoeken zelf meenemen)
- wasmachine, afwasmachine
- magnetron, oven, tosti-ijzer, koelkast met vriesvak, vriezer
- koffiezetapparaat met filter
- Nederlandse tv
- kinderbedje met dekentjes en lakens en een kinderstoel
- leesmateriaal, gezelschapsspellen, dartsbord 
- wifi
- safe

Nationaliteit eigenaar

Nederlands. 

Taal eigenaar/contactpersoon

Duits (Nederlands sprekende buren). 

Huisdieren

Huisdieren zijn in deze woning niet toegestaan.

Bijzonderheden

- Het zwembad is geopend van half juni tot half september, daarbuiten op aanvraag.
- Er wordt niet verhuurd aan groepen jongeren.

Omgeving

Cserszegtomaj is een uitgestrekt dorp met veel vrijstaande (vakantie)woningen. Er zijn diverse goede en goedkope restaurants aanwezig. In Hévíz en Keszthely zijn alle mogelijke voorzieningen beschikbaar waaronder een 24-uurs winkel en een ziekenhuis. Het wereldberoemde thermaalbad van Hévíz is gelegen op ongeveer 5 km. afstand. Het Balatonmeer ligt ook op ongeveer 5 km. afstand. 

Massage

Er zijn in de omgeving diverse mogelijkheden om u tegen aantrekkelijke prijzen te laten masseren. Indien gewenst, dan komt de masseur/masseuse veelal ook bij u aan huis.

Fietsen

Door de dorpen en langs het Balatonmeer kan er uitgebreid gefietst worden. Vanwege het heuvelachtige gebied is de omgeving ook uitermate geschikt om te mountainbiken. Informatie en verhuur bij de Tourist Information.

Balaton Vakantie Tips

In uw vakantiehuis ligt een map met informatie over wat er in de omgeving te zien en te beleven is.

Meer informatie

Reservering en Betaling

Na ontvangst van uw Reserveringsformulier ontvangt u van ons een aanbieding voor uw verblijf bij Vakantiehuis Balaton. Als u onze aanbieding heeft geaccepteerd, ontvangt u van ons een email met een Boekingsbevestiging. 

De aanbetaling dient binnen 5 dagen na verzending van de Boekingsbevestiging te zijn bijgeschreven op de bankrekening van Vakantiehuis Balaton. Van uw aanbetaling ontvangt u een betalingsbevestiging. 

De volledige huurprijs dient uiterlijk 2 maanden voor aanvang van uw vakantie te zijn bijgeschreven op de bankrekening van Vakantiehuis Balaton. Hierna ontvangt u van ons de adresgegevens van uw vakantiehuis alsmede de naam en het telefoonnummer van de beheerder van de woning.

Wij adviseren u een reis- en / of annuleringsverzekering af te sluiten.

Aankomst en Vertrek

Aankomst in en vertrek uit uw vakantiehuis is mogelijk op de aankomst- en vertrekdata genoemd in de Boekingsbevestiging. Bij afwijking hiervan is overleg met verhuurder noodzakelijk.

Aankomst is mogelijk tussen 14.00 uur en 18.00 uur. Bij afwijking hiervan verzoeken wij u om de beheerder hierover te bellen. De sleutel ontvangt u van de beheerder van de woning.
Vertrek is 's ochtends voor 10.00 uur.

Afstanden

Bushalte: 1 km.
Station: 5 km.
Strand: 5 km.
Winkels: 5 km.
Restaurant: 3 km.

Vliegveld

Op 13 km. afstand Hévíz-Balaton Airport 
Boedapest op 2,5 uur

Kwaliteit

Het niveau van voorzieningen geven wij weer in de vorm van het aantal sterren. Hieronder volgt een uitleg van de betekenis van het aantal sterren:

Zeer eenvoudige accommodatie met name geschikt voor de vakantieganger die graag buiten vertoeft en tevreden is met basiscomfort in het vakantiehuis.

Accommodatie voorzien van eenvoudige inrichting naar de specifieke eisen en gebruiken van het land of de streek. Ideaal voor de vakantieganger die zich graag wil inleven in de vakantiebestemming en genoegen neemt met een beperkte mate van comfort.

Verzorgde accommodatie die voorzien is van het alledaagse comfort. Een verblijf waar u zich onmiddellijk thuis voelt.

Comfortabele, sfeervolle accommodatie voorzien van faciliteiten die uw verblijf net dat beetje extra geven. Vaak geniet u ook van een bijzondere ligging.

Accommodatie op topniveau. Riant, uiterst comfortabel vakantiehuis met extra luxe faciliteiten zoals een privé-zwembad of sauna.

Foto's

 

Voorwaarden

Voorwaarden/Disclaimer

Algemene voorwaarden Vakantiehuis Balaton

Inhoudsopgave

Artikel 1.
Algemene voorwaarden en begripsbepalingen

Artikel 2.
Totstandkoming huurovereenkomst

Artikel 3.
Betalingscondities

Artikel 4.
Kosten

Artikel 5.
Borgsom

Artikel 6.
Verplichtingen van de verhuurder

Artikel 7.
Verplichtingen van de huurder

Artikel 8.
Aankomst in en vertrek uit het vakantiehuis

Artikel 9.
Beëindiging of wijziging van de huurovereenkomst door de huurder

Artikel 10.
Beëindiging of wijziging van de huurovereenkomst door de verhuurder

Artikel 11.
Aansprakelijkheid en recht

Artikel 12.
Klachten 

Voorwaarden

Artikel 1.
Algemene voorwaarden en begripsbepalingen

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op een tijdelijke huurovereenkomst tussen verhuurder en huurder van een vakantiehuis.

Huurder: degene die het vakantiehuis huurt van de verhuurder voor een bepaalde tijd en de overeengekomen huurprijs aan de verhuurder heeft betaald.
Verhuurder: Vakantiehuis Balaton, zijnde degene die het vakantiehuis aan de huurder verhuurt.
Boekingsbevestiging: een door de verhuurder opgesteld document waarin de voor de verhuur van belang zijnde gegevens zijn vastgelegd.
Huurovereenkomst: overeenkomst tussen de huurder en de verhuurder met betrekking tot de huur van een vakantiehuis.
Eigenaar: de eigenaar van het vakantiehuis, dan wel diens vertegenwoordiger, die het vakantiehuis in overleg met de verhuurder aan de huurder ter beschikking stelt.
Huurprijs: prijs per overnachting maal het aantal overeengekomen overnachtingen. De huurprijs kan vermeerderd worden met kosten en borgsom.
Aanbetaling: het deel van de huurprijs dat de huurder bij boeking aan de verhuurder is verschuldigd.
Borgsom: bedrag dat de huurder vooraf dan wel bij aankomst in het vakantiehuis betaalt aan de eigenaar voor eventuele kosten, schade of vermissing waarvoor de huurder verantwoordelijk is.
Aankomst- en vertrektijdstip: de tijden die tussen huurder en verhuurder zijn overeengekomen.

Artikel 2.
Totstandkoming huurovereenkomst

De verhuurder informeert de huurder over het huurobject, prijzen en voorwaarden die voor de totstandkoming van de huurovereenkomst van belang zijn. Huurder ontvangt een Aanbieding van verhuurder. Na acceptatie door huurder van de Aanbieding van verhuurder, stuurt verhuurder een Boekingsbevestiging aan huurder. De huurovereenkomst komt tot stand op het moment dat verhuurder de Boekingsbevestiging aan huurder heeft verstuurd.

Artikel 3.
Betalingscondities

Binnen 5 dagen na totstandkoming van de huurovereenkomst dient de aanbetaling op de door verhuurder aan huurder opgegeven bankrekening te zijn bijgeschreven. Na ontvangst van de aanbetaling stuurt de verhuurder een betalingsbevestiging aan de huurder. Wanneer de aanbetaling niet binnen gestelde termijn op de bankrekening van verhuurder is bijgeschreven, wordt de huurovereenkomst geacht niet tot stand te zijn gekomen. Uiterlijk 2 maanden voor aanvang van de huur van het vakantiehuis dient de volledige huurprijs te zijn overgemaakt op de rekening van de verhuurder. Wanneer hieraan niet is voldaan vervalt het recht op huur van het vakantiehuis, een en ander met inachtneming van het bepaalde in artikel 9.

Artikel 4.
Kosten

Indien naast de huurprijs kosten van toepassing zijn dan zal dat op de web site van de verhuurder vermeld staan. Huurder zal deze op dezelfde wijze voldoen als de huurprijs.

Artikel 5.
Borgsom

De eigenaar is gerechtigd een borg aan de huurder in rekening te brengen. De borgsom dient op diens verzoek vooraf, dan wel bij het betreden van het vakantiehuis aan de eigenaar betaald te worden. De borgsom wordt na afloop van de overeengekomen verblijfsduur onmiddellijk door de eigenaar aan de huurder teruggegeven, dan wel binnen een week op diens bankrekening teruggestort indien de borg vooraf is betaald. Een en ander onder aftrek van eventuele kosten van toegebrachte schade, defecten en/of vermissing of buitenproportioneel verbruik van energie. De eventuele aftrek is in redelijkheid en ter beoordeling aan de eigenaar.

Artikel 6.
Verplichtingen van de verhuurder

De verhuurder draagt er zorg voor dat het vakantiehuis op het overeengekomen aankomsttijdstip in goed verzorgde staat en conform de boekingsbevestiging aan de huurder beschikbaar wordt gesteld.

Artikel 7.
Verplichtingen van de huurder

Bij aankomst in het vakantiehuis is de huurder verplicht de woning en de directe omgeving te inspecteren op eventuele onveilige situaties. Indien er naar de mening van de huurder sprake is van een onveilige situatie, zal hij onmiddelijk de eigenaar hiervan in kennis stellen. De huurder zal de eigenaar redelijke tijd geven de situatie in orde te brengen. Indien de situatie naar mening van de huurder niet voldoende veilig is geworden, dan zal de huurder Vakantiehuis Balaton hiervan onmiddelijk in kennis stellen.

In het vakantiehuis is overnachting toegestaan tot maximaal het aantal personen dat vermeld staat op de web site van de verhuurder. Uitsluitend de met name genoemde personen die door de huurder bij de boeking zijn opgegeven zijn gerechtigd om in het vakantiehuis te overnachten.

Overnachting van bezoekers is slechts toegestaan na voorafgaande toestemming van de verhuurder en betaling van een nader overeen te komen extra huurprijs.Het is niet toegestaan personen in het vakantiehuis toe te laten, anders dan de huurder en eventueel door hem aangewezen personen of vrienden, kennissen of familie. De huurder is verantwoordelijk voor alle genoemde personen.

Bij overtreding van bovengenoemde bepalingen wordt de huurovereenkomst met onmiddellijke ingang ontbonden en wordt de toegang tot het vakantiehuis geweigerd. Huurder blijft de volledige huurprijs verschuldigd. Na ontbinding van de overeenkomst is de eigenaar gerechtigd het gehuurde direct aan een andere partij te verhuren.

Voorts is het niet toegestaan afgesloten ruimtes te openen. Bij het verlaten van het vakantiehuis, ook voor korte tijd, dient het vakantiehuis volledig te worden afgesloten. Bij diefstal of vermissing als gevolg van het niet nakomen hiervan zal huurder voor de gehele schade aansprakelijk worden gesteld. In het vakantiehuis mag niet gerookt worden. Bij brand als gevolg van nalatigheid zal de huurder aansprakelijk worden gesteld voor de schade.

Normaal gebruik van water en elektra is kosteloos. Indien blijkt dat er sprake is van buitenproportioneel hoog verbruik dan zullen daarvoor kosten aan de huurder in rekening worden gebracht.

Artikel 8.
Aankomst in en vertrek uit het vakantiehuis

Aankomst en vertrek vinden plaats op de aankomst- en vertrekdata genoemd in de boekingsbevestiging. Aankomst van de huurder is toegestaan tussen 14.00 en 18.00 uur. Vertrek dient plaats te vinden voor 10.00 uur.

Bij aankomst controleert de huurder het vakantiehuis en de directe omgeving of deze naar zijn mening veilig is (zie artikel 7.). 

Bij aankomst controleert de huurder zelf of het vakantiehuis en inventaris compleet en onbeschadigd zijn. Als er iets beschadigd is of ontbreekt, dient de huurder dit binnen 24 uur na aankomst te melden aan de eigenaar. Deze zal zijn uiterste best doen het te repareren of te vervangen of aan te vullen. 

Het te verwachten tijdstip van vertrek dient door de huurder tijdig doorgegeven te worden aan de eigenaar die samen met de huurder de woning inspecteert.

De vakantiewoning wordt na afloop van het verblijf door de huurder netjes en “bezemschoon” opgeleverd. Serviesgoed met toebehoren wordt schoon teruggeplaatst in de kasten. Verplaatst meubilair dient weer op de originele plaats te worden teruggezet. Schade, defecten of vermissingen dienen direct door de huurder aan de eigenaar te worden gemeld.

Artikel 9.
Beëindiging of wijziging van de huurovereenkomst door de huurder

Er kunnen door de huurder geen wijzigingen in een gedane boeking worden aangebracht anders dan na overleg met en goedkeuring van de verhuurder.

Bij gehele of gedeeltelijke annulering van de boeking van het verblijf in de vakantiewoning of beëindiging van de huurovereenkomst door de huurder, zal geen restitutie plaatsvinden van de huurprijs. Dit ongeacht of de annulering voor, tijdens of na het verblijf plaatsvindt. 

Bij latere betrekking van, of voortijdige beëindiging van het verblijf in het vakantiehuis blijft de volledige huurprijs verschuldigd. 

Artikel 10.
Beëindiging of wijziging van de huurovereenkomst door de verhuurder

De verhuurder kan de huurovereenkomst beëindigen of wijzigen in de volgende gevallen:
a. bij het niet (tijdig) voldoen door de huurder van de huurprijs.
b. overmacht, oorlog, staking, natuurramp, buitengewone weersomstandigheden, brand, overlijden van verhuurder of huiseigenaar of hun naaste familie. Alle door de huurder betaalde bedragen voor nog niet verstreken overnachtingen zullen binnen 30 dagen na beëindiging aan de huurder geretourneerd worden.
c. wegens omstandigheden die van zodanige aard zijn, dat verhuur van het vakantiehuis onmogelijk wordt zoals onder andere: diefstal van inventaris, vernielingen aan het vakantiehuis en het ongeoorloofd toelaten van personen zoals in artikel 7 omschreven. Indien dit aan de huurder te wijten is zullen betaalde bedragen voor nog niet verstreken overnachtingen niet geretourneerd worden.

De verhuurder is niet aansprakelijk voor eventuele schade die huurder lijdt als gevolg van de beëindiging van de overeenkomst.

Artikel 11.
Aansprakelijkheid en recht

De verhuurder aanvaardt geen aansprakelijkheid voor:
a. diefstal, verlies of schade, van welke aard ook, aan de huurder overkomen tijdens of ten gevolge van de huur van en het verblijf in het gehuurde vakantiehuis.
b. het onklaar geraken of buiten werking stellen van technische apparatuur in het vakantiehuis, tijdelijk uitval of storingen van water- en /of energiehuishouding, weg- en /of bouwwerkzaamheden in de omgeving van de vakantiewoning.
c. schade of letsel als gevolg van het gebruik van het vakantiehuis, inbegrepen inventaris, of ongevallen in en rond het vakantiehuis. 

De huurder is hoofdelijk aansprakelijk voor alle verlies en/of schade aan het gehuurde en de inventaris daarvan, ongeacht of dit het gevolg is van handelen of nalaten van de huurder dan wel derden die zich met toestemming van de huurder in of rond het gehuurde vakantiehuis bevinden. Bij onjuist gebruik c.q. onjuist achterlaten van de gehuurde woning zullen de kosten aan de huurder worden doorberekend. De verhuurder zal zich inspannen correcte informatie aan de huurder te verstrekken, maar is niet aansprakelijk voor onverhoopte onjuistheden en/of onvolledigheden in de verstrekte informatie. 

Op alle geschillen tussen huurder en verhuurder is Nederlands recht van toepassing. 

Artikel 12.
Klachten

Alle klachten die betrekking hebben op het gebruik van het vakantiehuis dienen door de huurder terstond bij de eigenaar te worden ingediend. De huurder zal de eigenaar voldoende gelegenheid en medewerking geven de klacht binnen redelijke tijd te verhelpen.

Indien geconstateerde gebreken of een klacht niet ter plaatse met de eigenaar kunnen worden opgelost dient de huurder zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de verhuurder. Deze zal zich inspannen om de klacht zo snel mogelijk en naar tevredenheid van de huurder op te lossen. 

Mocht de klacht niet bevredigend kunnen worden opgelost, dan dient deze door de huurder schriftelijk en gemotiveerd te worden ingediend bij de verhuurder. Klachten kunnen uiterlijk 14 dagen na afloop van het verblijf in het vakantiehuis worden ingediend.

DISCLAIMER

Informatie die u verstrekt in ons gastenboek kan gelezen worden door andere bezoekers. Let u er daarom op dat u geen persoonlijke informatie aan het gastenboek toevertrouwt. Vakantiehuis Balaton behoudt het recht om reacties naar eigen inzicht en zonder opgaaf van reden te weigeren of te veranderen.

Door het maken van een boeking wordt u opgenomen in ons adressenbestand. Als u hier geen prijs meer op stelt dan kunt u dat doorgeven via de contactmogelijkheid op de web site. In het kader van de Wet Bescherming Persoonsgegevens verstrekken wij uw persoonsgegevens niet aan derden. Wij gebruiken uw gegevens om de status van uw reservering en betaling bij te kunnen houden. Verder om u de nodige gegevens over uw verblijf toe te zenden en tenslotte om u op de hoogte te houden van onze diensten. 

Adres en telefoonnummer van de huiseigenaren verstrekken wij na betaling van de volledige huurprijs en bevestiging door Vakantiehuis Balaton.

Op verschillende plekken op onze site is een link gemaakt naar websites van derden. Vakantiehuis Balaton is niet verantwoordelijk noch aansprakelijk voor de inhoud hiervan.

Vakantiehuis Balaton geeft u tips om uw verblijf in Hongarije te veraangenamen. Opvolging van deze tips geschiedt geheel op eigen risico van de huurder.

Kalender

Tarieven

Tarieven van 1 juli tot 31 augustus 

1-4 personen 155,00 euro
5 personen 165,00 euro
6 personen 175,00 euro
7 personen 185,00 euro
8 personen van 195,00 euro

Tarieven overige periodes

Korting 20,00 euro per nacht. 

De huurprijs is inclusief

- energie
- beddengoed 
- keukenhand- en theedoeken (overige handdoeken zelf meenemen)
- wasmachine, afwasmachine
- magnetron, oven, tosti-ijzer, koelkast met vriesvak, vriezer
- koffiezetapparaat met filter
- Nederlandse tv
- kinderbedje met dekentjes en lakens en een kinderstoel
- leesmateriaal, gezelschapsspellen, dartsbord 
- wifi
- safe

Extra service

- eindschoonmaak 60,00 euro 
- borg 0,00 euro 
- administratiekosten 25,00 euro
- toeristenbelasting vanaf 18 jaar: 1,30 euro p.p.p.n.

Kinderkorting

Kinderen die op het moment van aanvang van de vakantie 0, 1 of 2 jaar zijn, kunnen tijdens de geboekte periode gratis in het vakantiehuis verblijven. 

Boekingsgegevens 

- in het hoogseizoen vaste aankomst- en vertrekdag zaterdag. Afwijking in overleg.
- in het hoogseizoen minimaal aantal nachten: 7. Afwijkende verblijfsduur in overleg. 

Aanbetaling

De aanbetaling voor deze woning bedraagt 50%, te voldoen binnen vijf dagen na uw reservering.
De volledige reissom dient uiterlijk twee maanden voor aanvang van uw vakantie te zijn voldaan.

Reserveren

Ja, ik ga akkoord met de verstrekking en het gebruik van mijn gegevens!

De aanvrager is ermee bekend en akkoord dat de hierboven genoemde gegevens worden gebruikt voor het verstrekken van een vrijblijvende offerte voor het verblijf in het aangegeven vakantiehuis.