Vissen - varen - zeilen
+31 6 40689884

Vissen

Het Balatonmeer zit vol met vis en er wordt dan ook volop in gevist. Het zijn niet alleen de sportvissers die de vis terugzetten of mee naar huis nemen. De vis wordt ook verkocht aan de plaatselijke restaurants die dit verwerken in hun gerechten. Er zit zelfs zoveel vis dat de overheid vissers aanwijst die de vis er uithalen voor handel of export. Op de volgende vissoorten kan gevist worden in het Balatonmeer: meerval, karper, steur, snoekbaars, forel en paling.

Voor het vissen op het Balatonmeer is een vergunning nodig die in de plaatselijke viswinkels te koop is. Er zijn ook gidsen die u de juiste plekjes op of langs het water kunnen wijzen. Laat u informeren in een viswinkel of bij de Tourist Information.

In Zalacsány, vlak achter Hévíz, is een groot vismeer waar voor weinig geld de hele dag (en eventueel een nacht) gevist kan worden. Met het kopen van een entreekaartje mag er gevist worden en een deel van de gevangen vis mag mee naar huis genomen worden.Kijk op: visvijver Zalacsány.

Voor meer visvijvers: visvijvers in de Zala regio.  Als u na het vissen lekker wilt eten dan adviseren wij u om naar het wildrestaurant in de buurt te gaan: Vadászcsárda.

Let op: Het balatonmeer heeft een storm-signaleringsysteem dat nodig is vanwege het feit dat het mooie weer soms snel kan omslaan. Rondom het meer staan flitslichten opgesteld. Als deze beginnen te flitsen moet u opletten! Gaan ze sneller flitsen, dan mag er niet meer op het Balatonmeer worden gevaren, gevist of gezwommen.

Zeilen

Het Balatonmeer is uitermate geschikt om er op te zeilen, want het water is ondiep en het is rustig op het meer: motorboten zijn alleen toegestaan als ze elektrisch worden aangedreven en maximaal 5 km/uur kunnen varen.

In verschillende havens kunt u een zeilcursus volgen en een boot huren. Zo ook in de buurt van uw vakantiehuis in Keszthely. De zeilhoofdstad van het meer is Balatonfüred met 13 dokken.

Als u een schip wilt huren doe dit dan tijdig, want in de zomerperiode is dit meestal snel bezet. Langs het Balatonmeer zijn in diverse havens chartermaatschappijen te vinden. Een schip huren is niet hetzelfde als het huren van een auto: de schipper is altijd aan boord en heeft daar ook de leiding. Dit vanwege de veiligheid van de passagiers. Hij bepaalt bijvoorbeeld wanneer er gezwommen mag worden en wanneer er een zwemvest gedragen moet worden.

Ook de kledingkeuze wijkt af van de zomerkleding die aan de wal gedragen wordt. Anti-slip-schoenen zijn nodig en het is aan te bevelen om een lang shirt te dragen, alsmede een hoed en zonnebril.

Naast het huren van een boot zijn er verschillende zeiltrips te boeken inclusief zonnebaden op een van de stranden, wijnproeven, avondeten en dergelijke. Informeer in de haven naar de mogelijkheden.

Jaarlijks worden verschillende nationale en internationale zeilwedstrijden georganiseerd op het Balatonmeer. Een voorbeeld hiervan is "Kékszalag" (de blauwe vlag) bij Keszthely.

Let op: Het balatonmeer heeft een storm-signaleringsysteem dat nodig is vanwege het feit dat het mooie weer soms snel kan omslaan. Rondom het meer staan flitslichten opgesteld. Als deze beginnen te flitsen moet u opletten! Gaan ze sneller flitsen, dan mag er niet meer op het Balatonmeer worden gevaren, gevist of gezwommen.

Varen

Op het Balatonmeer kunt u ook een boot huren en zelf het meer verkennen. Uitsluitend boten tot 5 pk zijn op het meer toegestaan. Boten zijn te huur in de grotere plaatsen langs het meer, bijvoorbeeld bij: bootverhuur Balatonfüred.

Let op: Het balatonmeer heeft een storm-signaleringsysteem dat nodig is vanwege het feit dat het mooie weer soms snel kan omslaan. Rondom het meer staan flitslichten opgesteld. Als deze beginnen te flitsen moet u opletten! Gaan ze sneller flitsen, dan mag er niet meer op het Balatonmeer worden gevaren, gevist of gezwommen.