Fietsen en wandelen
+31 6 40689884

De recreatieve fietser bij het Balatonmeer

Het voor- en najaar zijn de ideale periodes om te gaan fietsen langs en rondom het Balatonmeer. De natuur komt tot leven en de bloei ziet er dan op zijn mooist uit. De temperatuur is niet te hoog, zo ongeveer 20 a 25 graden, en de lucht voelt licht aan omdat het vochtgehalte relatief laag is.

Rondom het Balatonmeer is een vlak en bewegwijzerd fietspad aangelegd, waarbij u de mogelijkheid heeft om het meer geheel of gedeeltelijk rond te fietsen. Op verschillende plaatsen langs het meer, zoals in Szigliget, Badacsony of Tihany, kunt u met de pont of rondvaartboot het meer oversteken en aan de andere zijde uw terugweg aanvaarden. Óf ergens overnachten natuurlijk.

Op de wegen door en rondom de dorpen en steden kunt uw lekker rustig fietsen, zodat u kunt genieten van de prachtige natuur die het Balaton biedt. Door het geringe hoogteverschil is het prima fietsen voor de recreatieve fietser. Langs de wegen staan bankjes waar u een rustpauze kunt nemen en op de routes zijn diverse eet- en drinkgelegenheden aanwezig. Door het warme weer is het aan te bevelen vroeg te starten en voldoende rustpauzes in te bouwen en genoeg drinken te nemen. Ook is het aan te bevelen om veiligheidsvestjes te dragen.

De fietsroutes varieren tussen de 10 en 70 km. Deze routes zijn te verkrijgen bij de Tourist Information. Fietsen zijn op diverse plaatsen te huur voor een of meerdere dagen.

Jaarlijks wordt een rondtour georganiseerd om het hele Balatonmeer heen: de Tour de Balaton. Het is een belevenis om gezamelijk deze tour te maken en af en toe te stoppen bij de verfrissingsplaatsen. En natuurlijk genieten van de omgeving! Een echte aanrader!

Mountainbiken

Vanwege het heuvelachtige gebied en de bosrijke omgeving is het ook uitermate geschikt om te mountainbiken. Het dragen van een helm en veiligheidsvestjes is sterk aan te bevelen. Voor info en verhuur kunt u terecht bij de Tourist Information.

Wandelen in de omgeving van het Balatonmeer

Wandelen is een rustgevende activiteit en daar is de omgeving van het Balatonmeer uitermate geschikt voor. De afwisselende natuur, parken en hoogteverschillen lenen zich er prima voor om te onthaasten. Onderweg komt u langs prachtige uitzichtpunten, ruines, kastelen, meertjes, thermaalbaden en mooie rustpunten om te lunchen.

In alle seizoenen biedt het Balaton mogelijkheden om te wandelen, maar de meest ideale maanden zijn april, mei, juni en later in het jaar september en oktober. Het is een mooie omgeving met een variatie aan dorpen en steden, bos, open vlaktes en heuvels bedekt met wijnvelden. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij.

Wandelroutes zijn verkrijgbaar bij de Tourist Information en gebruik eventueel uw GPS. Ook zijn goede wandelschoenen van groot belang. En wie van Nordic Walking houdt: ook deze groep is van harte welkom aan het Balatonmeer. Hongarije is een wandelland bij uitstek!