Alle vakantietips
+31 6 40689884

Als u vanaf het Balatonmeer binnendoor rijdt naar Tapolca dan komt u door een prachtig gebied. Het is aan te bevelen om hier de tijd voor te nemen. Tapolca staat bekend om haar berggrot waar u met een bootje doorheen kunt varen! Bekijk de website.

Tapolca en haar vallei zijn ongeveer vier miljoen jaar geleden ontstaan als gevolg van een vulkaanuitbarsting. De vruchtbare basaltheuvels die er nu nog liggen zijn hiervan het gevolg. De grootste is die van Badacsony die vanwege haar vorm ook wel "de doodskist" genoemd wordt. Deze heuvel is in de verre omtrek te zien en de vorm is zelfs heel goed vanaf de zuidkant van het Balatonmeer te onderscheiden. De heuvels zijn vanwege de vruchtbare grond bedekt met vele wijngaarden.

U kunt ook de grote, gezellige biomarkt Liliomkert Piac in Káptalantóti bezoeken (op zondag), bekijk de link op facebook.

Een andere bezienswaardigheid in de buurt zijn de zwerfkeien in het Stenenmeer (Kőtenger) in Szentbékkálla. Hier is een wandelroute uitgezet waar u heerlijk ontspannen door het prachtige landschap kunt lopen.

Vakantiehuis Balaton geeft u tips om uw verblijf in Hongarije te veraangenamen. Opvolging van deze tips geschiedt geheel op eigen risico.

Overzicht van alle Balaton Vakantie Tips: Vakantietips