Waarom vakantie in Hongarije?
+31 6 40689884

In dit heerlijke klimaat kunt u natuurlijk volop zwemmen en zonnebaden. U kunt tot rust komen langs een meertje, beekje of langs een van de twee grote rivieren: de Dounau of de Tisza.

Of aan de oevers van een van de drie grote meren die Hongarije rijk is: het Tisza-meer, het Velence-meer, of Europa’s grootste binnenmeer: het Balatonmeer. Dit meer is dankzij de stranden, de geringe diepte en de ongerepte natuur een unieke gelegenheid voor een heerlijke vakantie. Het is op sommige plaatsen maar 3 meter diep en dat betekent dat het water snel warm is!

De liefhebbers van het beweeglijke waterleven, de badende zomergast, de sportvisser en de natuurvriend, ze leven hier allemaal ongestoord naast elkaar.

Als u aan de Hongaarse keuken denkt, dan denkt  u waarschijnlijk aan goulash. Dit is echter niet de stevige maaltijd zoals wij ze kennen, maar een rijk gevulde soep. Ook de vissoep, de paprikakip en een zelfgemaakte pörkölt, dat op de Nederlandse goulash lijkt, zijn de moeite waard om te proeven. 

De Hongaarse keuken is erg uitgebreid en doet niet onder voor de Franse. De Hongaren eten vooral veel zoetwatervis die rijkelijk voorkomt in het Balatonmeer. Vis die u op het rooster kunt braden, zoals snoekbaars, karper, of forel met amandelen. Ook het aanbod van wild mag u niet ontgaan: ree, eend en ganzenlever behoren tot de menukaart van Hongarije.

De restaurants zijn goedkoop (voor ongeveer 7,50 euro heeft u al een complete maaltijd) en ze kennen verschillende niveau’s: van eenvoudig büfé, naar een gemiddeld étterem en de verzorgde csárda. Zie: Restaurants en uitgaan

Bij een goede maaltijd hoort een lekker glas wijn. De namen Egri Bikavér(stierenbloed), Badacsonyi Olaszrizling of Soproni Kékfrankos zijn begrippen in Europa. De zoete dessertwijn Tokaj Aszú is natuurlijk wereldberoemd en die moet u beslist proeven! Hongaarse wijnbouwers zijn erg trots op hun wijn. Welke wijnkelder u ook bezoekt, vrijwel overal kan men de gezellige sfeer beleven die men vaak in andere wijngebieden mist. De bekendste wijngebieden zijn: Tokaj, Balaton, Sopron en Eger.

De nationale sterke drank is Pálinka: op verschillende manieren gebrouwen van allerlei vruchten zoals pruim, appel of perzik. Het alcoholpercentage is al gauw 50% en wordt in restaurants regelmatig vooraf geserveerd. Het is de bedoeling het glaasje in een keer leeg te drinken, maar of u dat wilt..... Probeer de Pálinka tijdens uw vakantie!

De Hongaar is ook een echte zoetekauw! Er is dan ook een uitgebreid assortiment aan zoetigheden (sütemények) verkrijgbaar zoals: palicsinta (pannekoekjes), lángos (zoetige platte bodem met kaas), kalács (ronde gebrande holle koek met suiker en vulling), rétes (soort appelflap), torták (taarten) etc.

Vakantiehuis 1

Vakantiehuis voor 8 personen met 4 slaapkamers. Heerlijk zwembad en een prachtig Balatonpanorama!
Info & Boeken

Vakantiehuis 2

Dubbel huis voor 4 en voor 6 personen met gemeenschappelijk zwembad.
Info & Boeken

Vakantiehuis 3

Luxe vakantiehuis voor 9 personen met 4 ruime slaapkamers en een whirpool op loopafstand van het Balatonmeer.
Info & Boeken

Vakantiehuis 4

Luxe vakantiehuis voor 10 personen met 4 slaapkamers op loopafstand van het Balatonmeer.
Info & Boeken