Als u aan de Hongaarse keuken denkt, dan denkt  u waarschijnlijk aan goulash. Dit is echter niet de stevige maaltijd zoals wij ze kennen, maar een rijk gevulde soep. Ook de vissoep, de paprikakip en een zelfgemaakte pörkölt, dat op de Nederlandse goulash lijkt, zijn de moeite waard om te proeven. 

De Hongaarse keuken is erg uitgebreid en doet niet onder voor de Franse. De Hongaren eten vooral veel zoetwatervis die rijkelijk voorkomt in het Balatonmeer. Vis die u op het rooster kunt braden, zoals snoekbaars, karper, of forel met amandelen. Ook het aanbod van wild mag u niet ontgaan: ree, eend en ganzenlever behoren tot de menukaart van Hongarije.

De restaurants zijn goedkoop (voor ongeveer 7,50 euro heeft u al een complete maaltijd) en ze kennen verschillende niveau’s: van eenvoudig büfé, naar een gemiddeld étterem en de verzorgde csárda. Zie: Restaurants en uitgaan

Bij een goede maaltijd hoort een lekker glas wijn. De namen Egri Bikavér(stierenbloed), Badacsonyi Olaszrizling of Soproni Kékfrankos zijn begrippen in Europa. De zoete dessertwijn Tokaj Aszú is natuurlijk wereldberoemd en die moet u beslist proeven! Hongaarse wijnbouwers zijn erg trots op hun wijn. Welke wijnkelder u ook bezoekt, vrijwel overal kan men de gezellige sfeer beleven die men vaak in andere wijngebieden mist. De bekendste wijngebieden zijn: Tokaj, Balaton, Sopron en Eger.

De nationale sterke drank is Pálinka: op verschillende manieren gebrouwen van allerlei vruchten zoals pruim, appel of perzik. Het alcoholpercentage is al gauw 50% en wordt in restaurants regelmatig vooraf geserveerd. Het is de bedoeling het glaasje in een keer leeg te drinken, maar of u dat wilt..... Probeer de Pálinka tijdens uw vakantie!

De Hongaar is ook een echte zoetekauw! Er is dan ook een uitgebreid assortiment aan zoetigheden (sütemények) verkrijgbaar zoals: palicsinta (pannekoekjes), lángos (zoetige platte bodem met kaas), kalács (ronde gebrande holle koek met suiker en vulling), rétes (soort appelflap), torták (taarten) etc.