Hieronder geven wij een overzicht van de delen van Hongarije en wat daar zoal te vinden is. Dit is slechts een heel beknopte opsomming.

Hongarije bestaat uit nogal van elkaar verschillende gedeelten. Berggebied en vlakke poesta's worden afgewisseld door heuvels rond het Balatonmeer en grote rivieren als Donau en Tisza. Er is dus volop keuze om een leuke vakantie door te brengen.

Westelijk grensgebied. Sopron, ommuurde binnenstad; paleis en meer van Fertőd; ommuurde binnenstad Kőszeg; 18e eeuwse wijnhuisjes Cák; ruïnes Szombathely.

Balatongebied. Stranden en watersport; Schiereiland Tihany; Siófok uitgaansleven; fort Sümeg; Badacsony wijngebergte; Hévíz kuuroord en Keszthely, Festetics paleis.
Bekijk: Vakantietips.

Zuid-Hongarije. Szeged, een prachtige en grote stad aan rivier de Tisza;
Pécs, in 2010 culturele hoofdstad van Europa; Mohács, binnenstad en folklore. 

Noordelijk hoogland. Eger, binnenstad en fort; Bükkgebergte, grotten van Aggtelek; Tokaj, binnenstad en wijngaarden met de wereldberoemde wijn.

Donauknie. Oude binnenstad Szentendre; vesting Visegrád met Donau-panorama; tenslotte het mooie Ezstergom.

Boedapest. Aan de ene kant van de Donau het hooggelegen authentieke Buda en   aan de overkant het moderne Pest. Prachtige gebouwen als het robuuste parlementsgebouw langs de Donau, het neo-renaissance operagebouw, de Hongaarse Champs Elysées, de statige Andrassy út, met alle prachtige paleizen en musea. Boedapest beschikt over veel bronnen en thermaalbaden die voor het publiek zijn opengesteld. Bekijk filmpje Boedapest en Wat is er te doen in Boedapest?

De grote laagvlakte. De uitgestrekte vlakke poesta in Oost Hongarije tussen de
Donau en Roemenië; de binnenstad van Kecskemét; het natuurpark Hortobágy; de rivier de Tisza en het Tiszameer.

Het is echt de moeite waard om vanuit uw appartement, vakantiehuis of villa erop uit te trekken. En natuurlijk is het onmogelijk om al het moois van Hongarije in een vakantie te bekijken. Kom dus gerust nog eens terug voor een kortere of langere vakantie in dit prachtige land!

Hongarije is niet alleen zonnig en modern, maar ook heel veelzijdig.