Badacsony ligt 24 km. vanaf Keszthely en is een bekende en gezellige badplaats. Het heeft veel bekende wijnkelders en proeflokalen rondom de heuvel. Een heuvel, die de vorm heeft van een doodskist en daardoor in de verre omtrek te herkennen is.  Het is een 436 meter hoge uitgedoofde vulkaan.

De kenners en de liefhebbers van wijn zouden er in elk geval een reisje naar moeten plannen. Men wordt er opgewacht door een bijzonder scala aan goede wijnen. Van de druiven maakten de Pauliner monniken al eeuwenlang de voortreffelijke en beroemde wijnen van Badacsony.

Wat zeker een bezoek waard is, zijn de mooie, ongeveer 200 jaar oude wijnkelders en het museum voor Balaton-literatuur. In het populaire wijnrestaurant in het barokke Kisfaludy-huis leert men dan om van de uitstekende drank van de monniken te gaan houden. De wijnen afkomstig uit Badacsony zijn vurig, rijk aan smaak en van edel zuur. In de zomer is het er gezellig druk met toeristen.

Bezoek bijvoorbeeld de volgende wijnkelders (borpince):  Imre borpince en Rózsakő borpince. Voor meer informatie over wijnen rondom het Balatonmeer: De wijngebieden van het Balatonmeer.